Wednesday, January 11, 2012

Gadget

assalamualaikum..

tetiba hari nie aQ bersemangat nak update blog selepas membaca blog acu, Terjemahan Hati.. rasa bersemangat semula.. kebetulan encik berukband sangat berkerjasama.. lagi senang la kan.. hehehehe.. terima kasih encik berukband.. :D

seperti sedia maklum sape yang mengenali diri aQ nie mesti akan dapati yang aQ amat suka dan gilakan gadget dan barangan elektronik. tiap-tiap tahun mesti handphone aQ akan bertukar atau akan ada gadget lain yang aQ beli.. tapi memandangkan teknologi semakin hari semakin berkembang tak tekejar aQ untuk nak updatenya.. harganya pun makin tinggi dan menjadi jadi..

untuk tahun 2011 alhamdulilah apa yang aQ idamkan tercapai juga.. walaupun tak secanggih atau sehebat orang lain tapi aQ berpuas hati and bersyukur sebab ape, ape yang aQ nak dah cukup complete untuk aQ.. semuanya ada.. :)

nak tahu ape? jap ek..

tadaaaaa....

Blackberry Bold 9780 (Bold 3)

untuk sekian lamanya hampir setahun lebih aQ menyimpan keinginan untuk memilikinya.. dan 24hb september yang lalu termakbul juga hasratku.. Alhamdulilah..

kalau sebelum nie hampir setiap masa aQ akan on lappy untuk on9.. selepas memiliki "cik blacky" aQ dah jarang on lappy.. hehehehhee.. *tetiba kacang lupakan kulit.. teruk betul* on untuk yang penting.. semua kemudahan aQ untuk online, check email semuanya hanya di handphone.. dan kewangan aQ pun makin lega sikit.. yela dulu sebulan, lebih rm 50 jugak aQ habiskan untuk kredit fon sahaja.. lepas pakai cik blacky nie hanya rm30 je sebulan.. rm 25 untuk BIS dan rm5 untuk biasa itu pun kenkadang tak terhabis.. :D agak berbaloi sebab ape ramai kawan2 dan family aQ yang pakai smartphone. jadi save untuk mesej dan fon. internet pun bila2 masa sahaja. :) dan seronoknya aQ dapat berkomunikasi dengan acu and unclee yang jauh di bumi kangaroo tanpa ape2 masalah.. sebelum nie hanya ym yang menghubungkan aQ dengan acu dan unclee dan agak terhad.. tapi kali nie bila2 masa dan tempat.. malah boleh berborak sampai 4 pagi kan acu.. :D

application untuk cik blacky pun banyak.. maybe tak sehebat smartphone yang lain tapi segala keperluan yang aQ nak semua ada.. sebab apa aQ suka cik blacky nie sebab dye macam ala2 gadget tentera.. alaa.. macam walkie talkie tu.. cuma yang kite perlu tahu semua gadget yang makin lama makin kecil tapi banyak fungsi dye makin kuat sensitif.. silap sikit hang.. sebab tu kalau sesiapa tengok aQ macam "ciwi" tu jangan anggap aQ kedekut or berlagak.. cuma aQ ingin menjaganya sehabis baik.. hehehhe.. ok lah jum.. aQ nak layan cite aQ jap "fabulous cake".. nanti sambung balik k.. ape info pasal cik blacky click sini..



psst: dalam masa beberapa bulan nie je adik beradik cik blacky dah beranak pinak.. ramaii.. jadi cik blacky dah jadi "kakak" :D


*pada kawan2 dan keluarga yang terbaca blog nie yang ada adik bradik cik blacky pm aQ ya.. boleh add.. :D *


3 comments:

Cik Canon said...

yeayyyy,welkam back cek! senang kan kita nak berkomunikasi. :)
apa adik beradik blacky tu?nak gak tahu..heheheh

miss eyntan said...

Yeay.!! Betul2.. Adik bradik blacky tu siri BB yg lain2.. Sbb adik pkai BB curve.. Itu yg pnggil adik bradik.. :D

Cik Canon said...

ooo itu maksudnye, hehhe :)