Monday, June 28, 2010

RELAX TIDO MAKAN

yeah, itu je rutin harian aQ selma cuti hmpir 2 bulan nie selain mnyumbangkan bakti kpda BMI selama smnggu.. lain-lain, aQ cma makan, on9 tido dan kembali makan, on9 tido.. kalau mngikut rantaiannya lebey kurang mcm ni lah :
tido - online - makan - tido - online - makan - tido

aQ sgt berbangga kerana ade grup dlm fb " sebaik bgun tdo trus mngadap fb" haha mmg pun.. lappy sebelah je.. mmg bdan aQ nie mempunyai risiko yg tinggi sel2 dlm badan mati sbb terlalu kuat radiasi yang aQ alami.. huh, fail aQ nk jdi bini org.. tetttt...

dgn keazaman yang tinggi dan ketakutan utk menjadi andartu aQ telah membuat anjakan paradikma yang paling berstail.. iaitu belajar masak.. hip..hip..hip.. hooray!!!.. (^_^)
utk pertama kalinya (03/06/2010) muffin choc chip berjaya dihasilkan..


*resipi rasia.. tnpa resepi hidupku x bermakna..
*rempah ratus yang mesty ade.. (hehehe.. bahan2 nya)

memandangkan aQ nie 1st tyme wat dan masih ag amatur aQ telah membeli tepung mix atau mix flour.. dlm tepung nie smua bhan da lengkap.. cuma tmbahkan 3 biji telur, 140ml mnyak jagung+ mentega cair dan 110ml air..

*gaulkan sehingga sebati smpai jadi mcm nie and msukkn dalam cup.. :)
*bakarkan selama 20-30mnit dalam oven bersuhu 190 degree.. jgn slah faham.. nie bukan hangit k.. nmapun muffin chip choc.. :)
*taaadaaaaa... dah pun siap.. hiaslah mngikut kreativiti anda..

dengan ini luluslah diriku utk memikat hati mak mentua.. heheheh.. selamat mencuba.. :)


2 comments:

Anonymous said...

ira:weh aku nk ckit....;)

miss eyntan said...

ira:: hahahaha.. nantikan kemunculannya nex sem..