Tuesday, June 29, 2010

PUDING

mari..mari..mari.. hri nie kite main masak2 ok.. today, I nak ajar u oll mcm mna nk msak puding.. hahahahahah.. ayat pocoyo hbis.. huhuhuhu... k2.. back to normal.. actkn sejak 2 menjak 3 menjak nie, aQ da mula rajin masuk dpur.. mmg selalu aQ msuk dapur utk mkn, tpi kali nie utk MEMASAK.. hebat kan..kan.. berbekal keazaman dan kepujian yg aQ trima serta kasih sayang yang melimpah ruah terhadap family ku aQ telah memasak puding utk kali ke 3 nya.. hehehhee..

tadaaaaa....*bahan-bahan yg diperlukan..

emm.. pasan tak dye tulis dadih.. tpi aQ tulis puding?? grrr.. dye mmg tulis dadih, tpi rsa dye puding... so aQ mencari konklusi dan mengisytiharkan bhawa ianya puding.. muehehehehe..

*setelah dimasukkan gula dan susu cair..

caranya:
1:msukkan 3000ml air..
2: apabila mendidih msukkn 100g gula dan 400ml susu cair..

*setelah dimasukkan bhan perisa..

3. apabila dah mendidih msukkn gula perisa dan gula buah..

akhirnyaaa...

*siap!!!

jikalau anda lagi professional tmbahla nata de coco ke, hirisan strawberi ke ape2 je yg sedap di mulut n dihati.. selamat mencuba!!

2 comments:

Miz KayNen said...

Dadih cap rumput gembira.heheheh.
cek,dah byk hari acu tgu cek utk ym.tp cek tak timbul2 pun :(

miss eyntan said...

acu:: cek ade.. cek invi.. acu pun invi ye.. sbb nmpak acu x on9..