Sunday, March 27, 2011

Qhindu AloQ StaQ

salam..

lamanya aQ x hapdate blog.. sorry, masa x begitu menginzinkan.. bz dengan asigmnet kuiz, test.. kalau x bz, zarah2 malas bnyak menyerang aQ.. so dats sewai aQ dah jarang hapdate.. fb pun aQ dah kurang updte mcm dlu.. macam malas je skrg.. atceli bnyak je aQ nk cite.. bnyak sangat2 smpai aQ dah lupa.. (-_-"

malam nie perasaan rindu tetibe menyerang.. xtahu nape.. aQ rindu sgt kt tanah kelahiran aQ.. genap 3 bulan 27 hri aQ dah tinggal kan tanah air aQ.. dalam masa yg sama jugak aQ macam xpercaya yang aQ dah menetap di ipoh bersama keluarga besarku yg tersayang..

even dari kecik smpai besar aQ selalu balik ipoh tapi yelah dlu balik ipoh untuk bercuti atau beraya bersama keluarga.. tapi skrg menetap trus. jadi aQ maseh terkial2 kat mana tempat untuk aQ beli brg n keperluan aQ.. memang ade kedai,tapi macam mna ye nk cakap, emm. contoh.. kalau kt aloq staq aQ nak shuping baju2 n seluar yg aQ ske aQ selalu shuping baju kat kedai istafa jalan sultanah tu.. kalau seluar yg kedai2 dkt dgn area2 pekan rabu.. tapi kat sini aQ maseh belum tahu "port" dye.. dan paling penting port makan seafood dye.. kt ipoh aQ xthu ag kt mna.. sebenarnya banyak ag contoh tapi biarlah la dlu aQ malas nak menaip.. (kan btul aQ ckap zarah MALAS dah kuasai diri aQ nie)

2 mnggu lpas family aQ ade trun aloq staq sebab adik aQ ade reunion.. adek aQ cite, rumah aQ dulu da lain..(utk pengetahuan rumah lama aQ dah dijual) aQ selalu imagine macam mana laa satu hri nanti kalau aQ diberi peluang jejak balik aloQ staQ.. msty aQ sedey time nak lalu ampang jajar, nmpak sime tyre, den nmpak laluan ke rumah aQ.. 20 tahun aQ menetap disitu.. banyak suka duka aQ disitu... (huwaaa.. malam nie aQ tacing..)

walaubagaimanapun semuanya ada hikmah.. tak kan kite masih nk berada di takuk lama je kan.. perpindahan aQ ke ipoh bnyak membawa kegembiraan buat aQ sekeluarga.. cuma skrg aQ berdoa moga ayah aQ plak dapat pindah balik ipoh dan kami semua dapat bersatu kembali.. AMINNN.. insyaAllah.. :)

*tahun 1994 kalau tak silap..


*tahun 2010

detik2 perpindahan:





*las mama sapu sampah rumah lama..

*terakhir kalinyaaa..


*bye2 memori terindahh...

p/s:: lepas nie mungkin aQ dah xde memori balik kampung.. tapi aQ maseh ade mood balik kampung dari campus ke rumah.. :)

2 comments:

Miz KayNen said...

sedihnya..tq upload gbr2 rumah..dah lama acu nk tgk :)

miss eyntan said...

hehehehe.. cek bru skrg bru blh tgk gmba2 nie.. b4 nie xley nk sebab sedey... hehehe

ur welkem.. cian acu lama tunggu. ikutkan bnyak ag gmba.. nie cek pick rndom je.. siap ade vdeo ag.. nnti bila2 cek tunjuk kt acu ye.. gmba2 nie semua cek tngkap pkai pinky..:)
sempat pinky merasa duduk aloq staq kejap.. hehehehe