Tuesday, June 14, 2011

MSR FIST UniKL batch 8 (part I)

salam..

fuh..fuh..fuh.. dah bersawang + berabuk da blog aQ nie.. nie gara2 beruk aQ wat hal.. asek lembab jer line.. tak habis2 line EDGE.. sabau je lah.. so kali nie ada kesempatan aQ nak marathon skit aktiviti aQ cuti kali nie.. Alhamdulilah final exam aQ berjalan lancar selancarnya. so sekarang aQ tengah bercuti semester.

so previous entry aQ ada sebut aQ bakal menjejakkan kembali di bumi kedah kan. tanggal 15hb mei bru nie (esok genap sebulan.. bru aQ nk updte.. slekeynya budak.. hahahahhaa) aQ dan lagi 37 orang bergerak ke Kolej Mara Kuala Nerang. macam biasa aktiviti MSR nie jadi aktiviti tahunan buat Alumni Fet/Fist UniKL. aktiviti nie dengan rasminya start pada zaman batch aQ. batch 5, 2008/2009. macam tahun nie MSR FET yg skrg ini dikenali MSR FIST sudah pun diadakan 4 tahun berturut2. skrg dah batch yg 8 da pun. dan kali kedua bagi aQ menjadi salah seorang komiti untuk MSR.

bermula dengan 24hb april dulu, kami seramai 36 orang (dari seluruh pelusuk kampus UniKL) telah pun berkumpul di UniKL City Campus untuk sesi OC/FC training and brainstorming.. hahaha.. hamek kau awal2 pagi aQ dah bangun punya bersemangat.. Thanks buat yie, ucu and kimi sebab sanggup teman aQ ke UniKL CC.. awalnya kitorang breakfast dlu di McD ong tai kim.. isi minyak perut dlu. tepat jam 8.30 pgi smpailah aQ ke UniKL CC.. so mcm biasalah mesti lepaking dlu.. pkul 9 pagi bru naik ke bilik taklimat.. (lagipun taklimat memang start kul 9 pagi)..bila semuanya kumpul macam biasalah hiruk pikuk lah dalam tu.. masing2 bercerita. kali nie separuh muka2 baru separuh muka2 lama.. macam biasalah adat. kalau yg baru2 tu msty bercampur dgn yg baru2.. yg lama pun sebaliknya.. tpi itu just sementara je. habis je sesi ice breaking masing2 dah bercampur. muka2 lama seperti biasa aQ amat rindukan gelagat diorg.. gelagat diorg yg xpenah bg aQ kering gusi.. ade je akal masing2.. hahahahaha.. lepas rindu ouhh.. tapi dalam masa yang sama terdetik rasa sedih dan rindu aQ kepada arwah angah, Luqman. sebab tahun lepas arwah angah ada join sekali program nie.. Al-Fatihah.

untuk paginya aktiviti ice breaking dan perlantikan OC/FC serta taklimat serba sedikit dari pihak Centre Foundation Studies, CFS.. masing2 riuh vote. and aQ tercalon untuk menjadi S/U time tu.. punya lah berpeluh aQ.. aQ paling tak nak jdi S/U. nasib baik after percalonan kitorang OC nie adakan meeting and rombak kembali jawatan.. thanks semua esp ubey.. :)

so tepat jam 12.00 tengah hari, kami semua diberi pelepasan untuk berehat sehingga pukul 2 petang sementara menunggu pihak HEMs datang. dengar je rehat panjang masing2 ade plan masing2.. ade yang pegi karaoke lah (asal tak ajak?? grr~ ) , pegi jalan2, shopping. untuk aQ, aQ bwak aQmal, capot, zulkei,hilmi,atiq, and adiaa ke low yat.. diorg nk tgk lappy katanya. dalam STAR pun diorg ley wat hal.. hahahaha.. gelak guling2 jer aQ tengok diorang. so bila dah round low yat tu tanpa arah tuju, aQ and adiaa decide nak jalan2 ke Times Square. hahahahaha.. Times Square nie boleh diibaratkan syurga shopping n syurga makanan jugak bagi aQ.. memandangkan aQ xpenah makan tutti fruiti maka aQ mengajak adiaa untuk ngap tutti fruiti nie.. sedapppppp... walaupun ice cream dye rasa macam ais krim biasa tapi bila dah dimodified dengan gaya tersendiri tambah nuu tambah nie makan lagi umphhh ais krim tu..

*nyummy kan.. :)

tepat jam 1.45 tengah hari aQ dapat kol capot. katanya diorg otway ke STAR.. suruh kumpul kat sana untuk balik ke UniKL CC. ngam..ngam.. 1.59 tengah hari kitorang sampai UniKL CC.. hahahahaha.. dengan bangganya aQmal cakap pandai tak aQ bajet masa.. ceyh... haahahaha.. sampai je sana masing buat aktiviti sendiri and lunch sementara tunggu pihak HEMs sampai. tepat jam 3 petang kami kembali teruskan agenda. sir irwan dari HEMs UniKL BMI datang untuk memberi taklimat and ajar satu dua untuk handle crowd and jadi fasilatator yang baik. sesi bersama sir irwan tamat jam 4.30 petang. kebetulan time tu sir irwan terpaksa bergegas pulang untuk menyertai perlawanan bola antara UniKL BMI and MyTV3.. hehehehe.. macam biasa UniKL BMI tetap menang.. hahahaha.. tahniah2..

*briefing session.. :)

habis je sesi taklimat, kami berbincang aktiviti yang ingin dijalankan waktu MSR nanti. masing2 kuarkan idea masing2. dan dengan sebulat suara semuanya telah dipersetujui dan dilaksanakan seperti yang dirancangkan.. Alhamdulilah semuanya selesai dan kami semua beransur pulang tepat jam 6 petangnya.. untuk balik ke BMI aQ tumpang capot. kebetulan farid pun tumpang balik ke gombak sekali. thanks capot.. :) anda memang kacak.. hahahaha.. :p

before balik ke BMI kitorang singgah dulu makan kt HR steak, kampung baru.. dah ghupe macam mak bawak anak2 g makan dah.. mahu taknya 8 orang lelaki and aQ sorang je pmpuan.. hahaha.. tapi memang enjoy hbis.. asik gelak jer 24 jam.. hahahaha.. thanks guys! :)




*info lanjut ley lawati blog fiuzz.. :)

2 comments:

Miz KayNen said...

sangat menyelerakan tutti frutti itu :)

miss eyntan said...

acu::: hehehee.. memang sedap sangat2.. cek suke.. esp letak almond banyak2.. kat ipoh ada.. nnti kite g makan sama2 ye.. :)