Thursday, June 30, 2011

Back to Old Memories

salam..

I'm back!! sempat jugak untuk aQ update lagi blog nie.. okey, last entry aQ ade cerita yang kitorang terima surprise kan.. dan surpise nya kitorang dapat melawat kembali Kolej Mara Kulim.. bagi aQ kenangan Kolej Mara Kulim kenangan yang paling best.. kenangan yang mengajar aQ erti berdikari. semua kene wat seniri.. yelah, kire itu kali pertamanya aQ duduk asrama.. walaupun aQ pernah menjalani PLKN, kem kadet polis tapi PLKN dengan kem tu kite banyak main.. ini tempat belajar.. so stress tu wajib ada..

pejam celik pejam celik dah hampir 2 tahun aQ tinggalkan KMK.. setiap kenangan tu masih lagi kekal dalam ingatan aQ.. kenangan kantoi dengan ustaz ikram and warden matrix sebab tak turun berbuka puasa kt DS (dewan selera).. hahahahaha... naik bas sardin berhimpit2 sampai xbernyawa.. pening2 dengan asigment IT. flash la, flowchart la mdian ape tu yang bnyak main coding.. macam C++ tu.. aQ dah lupa ape nama dye..

selesai je program MSR terus kitorang bergerak ke KMK.. smpai2 je Kulim masing2 terjerit.. "weyh!!! nasi ayam periuk besar!!!" "weyh!! the store!..the store!!! " "kat sini tempat aQ lepak!!" "kat sini tempat aQ sopping itu ini " gamat bas tu.. pak cik bas geleng2 je tengok pangai kitorang.. setiap ape yg bas lalu tu semua kenangan tertiba terlintas.. boleh imagine and siap tahu ag selok belok.. hebat btul Kulim kan.. hahahahaha...

dan....

tadaaa...

*selamat datang ke Kolej Mara Kulim.. :)

macam mimpi je KMK depan mata.. dan masing2 pun terjerit2 "weyh!!! tempat letak kad outing!!" "basikal time riadah.. dah buruk ouh basikal2 tu" "port fly weyh!!! "hahahahaha.. memacam.. KMK dari segi luarannya masih tak berubah.. sama je.. cuma yang berubah pejabat dan bilik guru foundation dah xde.. dah jadi pejabat and tempat rehat pekerja cleaner.. sedeyyy.. :( port melepak depan bilik guru tu pun dah xde.. semua cikgu FET/FIST semua dah berkhidmat menjadi cikgu matrix. semua guru dah dipindahkan ke bilik tutorial dekat dengan tempat baca surat khabar sambil berdiri tuu..


*with cikgu shafie. cikgu yang mengajar aQ fizik.. sabar je cikgu layan perangai aQ kan.. hehehehe.. ape2 pun Selamat Pengantin Baru cikgu!!


*with cikgu liza.. cikgu yang mengajar aQ maths.. cikgu liza aQ anggap macam kakak aQ. hepy je bila duduk sekali.. kalau cikgu liza marah tu tahan aje lah telinga. tapi marah cikgu sebab nak perbetul ape yang kita salah.. huwaaa.. cikgu!!! rindu nak nanges kat cikgu ag!!!! cikgu, cikgu saya masih hutang cikgu samosa!! nanti ada kelapangan ada lagi jodoh saya bwak cikgu g makan samosa meletoppss k.. :)


*bersama cikgu fathul.. cikgu terbaik kimia.. dan cikgu yang paling aQ berdebar2 setiap kali masuk kelas dye.. mahu tak cikgu fathul suka bg soalan then cikgu point je sape2 yang cikgu nak.. :)

and buat pengetahuan semua cikgu fathul sekarang dah jadi usahawan.. cikgu fathul sekarang tauke koop KMK.. koop kite skrg dah advance.. dah ghupe mini mart.. macam2 ade.. xyah nak truk2 kuar outing nek bas sardin semata2 nak beli barang.. x caya?? jum tengok:





*see?? hebat kan..


*with teacher liya... my mentor.. tringat ag masakan teacher time berbuka puasa bersama mentor mentee.. sedap sangat... teacher liya nie ibarat ibu kepada aQ.. susah senang aQ, teacher liya yang banyak ambil berat dan banyak bagi nasihat. paling syahdu teacher siap jerit nama aQ dari jauh and peluk aQ erat2 bila jumpa.. siap cakap "saya rindu kamu sangat2 rabi'atul".


*dewan bersejarah KMK..



*PSP KMK..

*KMK, kami datang melawat anda.. :)

semua memori kat sini menjadi kenangan dalam diari kehidupan aQ.. :)






*aQ amat rindu kan warasian.. nanti kite jumpa di malam gala FET ye.. :)


*muehehehe.. aQ nak jugak enterprem id card aQ zaman KMK.. korang ada simpan ag tak?? :p


p/s: Al-fatihah buat arwah luqman (07/11/2010) dan Sir Teh (01/06/2011), suami puan umi kalsom.. walaupun arwah Sir Teh tak penah ngajar aQ tpi aQ sempat berkenalan dengan arwah Sir Teh dlu time aQ ade ujian hafalan dengan ustaz ikram. semoga roh arwah angah dan arwah Sir Teh ditempatkan dikalangan orang-orang beriman.. Amin..

2 comments:

DiDiE eLa said...

rindu giler kat KMK~~ =(

miss eyntan said...

syuk:: a'ah.. rindu sangat2.. :(