Sunday, August 12, 2012

Kenangan tiba tiba kembali terusik

Assalamualaikum.

malam tadi tertiba aku jadi sayup. sayup sangat.. malam tadi pun tak boleh tidur. tak tahu kenapa.. lepas subuh baru boleh tidur. itu pun aku mimpi pelik2.. entahla aku tak tahu napa..

semalam aku ke TS (times square) belikan beg kiriman adik. lama dah aku x jejak TS tu.. adalah 2, 3 yang berubah.. rasanya last berbuka puasa tahun 2009.. time tu arwah angah pun ada. sebaknya bila tengok ada 1, 2 tempat yang penah kami lepak2 sama. bila berjalan dengan atteh semalam teringat arwah angah. memori sem 1 dan sem 2.. kerap nau ke TS. jakun lagi masa tu. ingat lagi malamnya pakat ramai2 dengan acik, atteh and angah. time tu ucu ada hal.. atam, annyu and andak masing2 ada program sendiri. along da grad. pakat ramai2 siap2 gi belakang. dulu ada bas rapid bawak gi monorel titiwangsa. sekarang xde dah. suke amik risiko balik lewat2 mudian bila bas datang lambat memasing membebel. arwah angah paling relax. siap nyanyi lagu permaisuri sambil tunggu bas. (lagu tu dulu feveret aku. lepas angah pergi terus aku xnak langsung dengar lagu tu.)

macam mimpi aje kenangan nie semua. cepat masa berlalu.. sem 1 sambut berpuasa di BMI sem 7 nie pun aku sempat berpuasa di BMI.. InsyaAllah sem terakhir aku disini. tetiba je angah alang teringat semua kenangan malam nie tadi. secara spontan.. atteh cakap kalau kite tetiba teringat orang jauh, maknanya orang jauh tu pun teringat kita.. angah rindu alang eh? heee.. alang pun rindu angah jugaaa.. tapi alang x risau sebabnya angah dah selesa di sana..

haaa.. cakap pasal angah, alang teringat atteh cite yang atteh mimpi hang out kuar ngan angah.. angah ada pesan kan suruh atteh jaga alang? atteh memang betul2 jaga alang semalam angah... atteh da tunaikan pesanan angah. atteh teman alang dari tengah hari sampai malam.. siap cukup bawak gi makan.. alang dengar atteh ngadu banyak keje and ngantuk tapi bila alang nak gi mana atteh ikut aje cari kedai dari ground floor smpai tingkat 8.. redah jem lagi. tapi sebelum redah jem atteh membebel2 dulu.. hahaha.. alang layankan ajer.. mudian bila ada lagu2 best kitorang wat redbox dalam kete... hahaha.. baru alang pasan. last kite kuar tu alang da tak pernah jejak TS. semalam jejak pun sebak2. xnak cakap kat atteh kang atteh dabel sebak.. atteh tu kan dalam hati ada taman.. kuikuikui.. banyak citenya tapi biarlah alang simpan and kite je tahu.. Hee...

Al- Fatihah.


ber-tokwan kepsi.. 


raya ramai2 sekali program anak angkat tahun 2009



last raya bersama tahun 2009.. 2010 kite tak sempat snap gamba bersama. tapi rasanya ada gamba yang angah makan cookies alang yang angah kata sedap yang len2 kata tak sedap.. sobss.. 


rasanya ni last kite gathering sesama.. secara ramai lah.. 


*external corrupt.. sedihnyaa.. dalam tu banyak gamba2 kenangan. dari zaman 2008. kecewanya ! *


1 comment:

Cik Canon said...

Sebak ,acu baca pun dah nak nangis ni :(