Friday, July 16, 2010

kembali menjadi student

*ok perhatian.. bginilah situasi ktrg shuping.. aQ yg pkai bju pink tuu.. hahahah.. aima n ira berebut lah sesama seniri ye.. :p
yup.. aQ da selamat bergelar 2nd yer stndent.. ehheeh.. act dari rabu (14 july) hri tu da selamat da.. tpi memandangkan 2, 3 hritu aQ jiwa kacau jadi hri nie (16 july) bru mengisytiharkannya.. hahahaha.. okeh rutin hrian bila da msuk sem baru.. beli brg keperluan ape yg patut.. so hri nie, aQ, aima n ira kitrg travel n living.. walaupon ade yg menyatakan kami nie OKB.. namun OKB kami telah pun dikikis kuat oleh permintaan2 duniawi yg ais kosong pun cas 30 sen. kami dgn rela hati serta berlaku jujur tetap naik bas dan jalan kaki selama setengah jam tnpa keluh kesah(pndahal dlm hati ngumpat jerr).. aiyokkk.. jimat punya pasal.. walaupon telah pun berjimat cermat dgn jayanya, duit ku tetap hbis 100 juta rupiah.. yo lah minyak pun naik 5 sen kan..

bermula dari jalan kaki dari BMI ke UIA selama 10 mnit tepat 11.30pg bru smpai monorail medan tuanku.. hamik kau sejam setngah perjalanan.. pdhal 30 mnit je ley smpai.. apa kan daya, naik bas.. jdi harus bertolak ansur.. ingt.. msty IKHLASSS.. trus ke times square, jamu perut dulu.. memandangkan lapar thap yg paling serius ku telah memilih nasi ayam kfc.. woah kfc da improve.. sup bebola dye da sedap.. x mcm dulu.. hahahahah.. selepas perut da isi bermulalah sesi jalan2, tengok2, belek2, tawar menawar dan pelbagai ag.. kali nie azam ku nk berjimat.. jadi telah dilistkn dlm hati aQ hnya nk beli beg kuliah, earphone, porch handphone. jadi aQ menumpukn sepenuh perhatian dan membuka mata besar2 bg memilih beg yg sesuai.. beg itu mstylah bsar yg ley memuatkan payung, btol air, buku, pencil case, fail2 dan mstylah berwarna gelap. dan yg pling wajib.. MURAHH!. dan akhirnya dpt jugakk.. hehehe.. hepi2.. suke2. mdian pusing2 satu time square tu.. bape kali pitstop sbb kaki dah lenguh.. huhuhuhu

kemudiannya ke low yat utk beli brg kedua iaitu earphone dan porch nset.. act nk beli earphone.. dah nmpak earphone tu tpi ternmpak tetikus yg sgt menarik tertarik kau memang da bomb.. mcm ipod je dye punya tertikus.. nipis dan bersegi empat petak. jdi selama 10 mnit jugak berpkir dan trus berpkir.. klu amik mouse nie earphone x dpt beli. jdi dgn pemikiran yg tenang serta waras aQ pun memilih utk membeli mouse.. sbb ape? sbb mouse yg lma da mcm gelong skit.. klik sekali tpi mcm klik 2 kali.. kadng2 mcm mnyusahkn.. jdi aQ amiklah.. earphone tu KIV dulu.. lgpun x keperluan sgt.. sbb hdphone nokia pun earphone dye stil ley pkai.. saje nk mnggedik beli earphone utk sony.. nk bg adil dan saksama katakan.. huh.. akhirnya barang ketiga porch nfon nokia.. apa kan daya, org malaysia sgt kurang kreativiti.. asik wana hitam je... nak jugak kaler mcm blackberry tuh.. siap ade tnduk setan la sayap pari2 la, senyum la, ape la.. mentang2 la aQ x mampu nk pkai blackberry dye wat mcm2 design tu nak bg aQ jayless.. xpe2.. ada ubi ada batas ade hari nnti aQ balas.. huh!

mdian meniti la sisa2 masa di low yat sehingga mau tegang kaki nie haa.. serta menjamu mata serta senyum shja tetapi membuak2 di dada.. gerams! cntik, nak tpi x dpt nk beli. tepat jam 6 ptg ktrg pun gerak utk pulang.. naik monerel dri bukit bntang dan trun smula di medan tuanku amik bas dpn sogo.. rupanya2 bru aQ sedar.. trun je la kat chow kit tuh.. xyah menapak truk2.. addoiii... nasib tak baik nek bas sardin.. punyala penuh rakyat jelata.. beta berasa sgt murka kerna x dpt duduk.. (okeh aQ merepek tpi nie kenyataan) hinggala ade satu insiden yg agak tekejut bg aQ.. ade sorg mamat indon nie, dye diri belkang aQ,.. mulanya dye diri depan tapi da nk smpai tmpt dye nk tuju dye pndh ke belkang supaya senang trun.. nk dijadikan cite bas brek ngejut n berlakunya "inertia' adek2 ingt x inertia tyme bljar form 4 n form 5 dlu slm subject fizik?? ishkk..ishkk.. klu da lupa cikgu rotan kang. konfim ingt balik.. dan semerdang dye mcm nk peluk aQ utk tahan diri dari jatuh.. hampas gas punya mat indon.. ade hati nk sentuh aQ.. tpi nsib baik aQ ngelak dlu.. ehem..ehem.. taekwando black belt tuh.. jgn main2.. den dye siap ckp sorry2. aQ wat x lyn.. den konduktor bas yg nmpak kejadian tdi cepat2 tarik aQ suruh duduk kt tmpt kosong.. tmpt yg org bgun tdi lpas pit stop (tpi org lain laa mak cik mana tah be4 tu duduk).. huh.. betapa cuaknya aQ..
p/s: mama klu mama bca mama jgn rsau tau.. kakak xde pape..beselah bila berdiri atas bas den bas brek mngejut.. nnti kite kol2 ye.. :)
dan akhirnya smpai lah di gombak.. bas yg ktrg naik hnya g UIA.. pntu blkg UIA da tutup.. jdi terpaksa amik inisiatif utk trun dpn sekolah agama tuu.. berjalan la kaki terkedek2 smpai ke bmi.. cian kan. kete yg lalu shiu..shiu.. x belas ehsan pun kt ktrg.. papepun dgn nikmat rezeki dpt jugak sem nie kuar g jalan2.. ALHAMDULILAH..

*ktrg x sehebat diorg nie.. dapt naik taxi pkai bju vogue.. (T_T) tpi kmi tetap hpy.. lagi skali aQ yg pgang bnyak bag tu.. ala2 berboros x ingt dunia.. :p

ehem: maaf kali nie entry xde gmbo.. sbb lupa nk amik gmbo den terlalu penat kaki nie menapak smpai xde mood.. :)

2 comments:

Miz KayNen said...

Kumpul duit,pasni shuping kat australia plak yek :-)

miss eyntan said...

acu::: yeay!!!! insyaAllah...