Friday, November 19, 2010

Berakhirnya Sem 3

tadaaaaa... macam mimpi je kan.. tpi ini adalah kenyataan.. pejam celik pejam celik dah selesai.. aQ pun dah merdeka dri final exam.. lega rasanya.. tpi dup dap dup dap plak nk menunggu result.. ape2 pun aQ akan kembali ke pangkuan kuarga aQ sebentar lagi.. hip hip hooraaay!!!! ingat!!! jgn penah muncul ayat "bosanlahh" hargai cuti nie btul2.. (kata diriku kepada diriku seniri.. alaaa lebey kurang monolog dalaman.. :p )

1001 kenangan utk sem nie.. bermula dari pendaftaran masuk, bulan pose (berbuka makan nasi dlm talam), raya dan pnghujung sem.. alhamdulilah taun nie aQ xde tunggang terbalik sgt.. tido pun cukup.. aQ dah x kelam kabut utk aktiviti campus.. tpi nak tahu x? dlm keadaan yg x kelam kabut ktrg still x smpat ag nk wat AGM.. so masih secara rasmi aQ masih ag exco utk kelab CCGC.. adeyhhh...
utk sem 3 nie, subjek bnyak yg mkin susah.. antaranya network analysis, human physiology.. aQ nie da ler xpnah2 amik subjek biologi.. penahlah dlu b4 msuk sek teknik.. tpi alhamdulilah aQ masih boleh carry even merangkak n kadang2 jatuh.. tpi yg tu smua dah selesai.. aQ bru je hbis jwb paper yg terakhir... kini aQ dah merdeka!!! dah separuh kawan aQ dah balik.. tnggal bpe kerat je nie.. tpi jap g sunyilah semua hri nie jgak kene clear hostel..

buat sem nie genap setahun aQ dan 9 adek bradek lain menjadi adek angkat.. dan kebetulan juga aQ ada propose utk wat pgram homestay.. DITERIMA okey! tpi dihandle oleh zainab sbgai pgram manager.. yelah keje aQ dah selesai sem lpas.. bg AJK lain plak yg blum wat pgram handle.. bhgianya aQ rasa bila pgram tu menjadik.. ape ag koling2 r kaum kerabat.. mulanya aQ cadang suruh wat di kg salong bg meraikan detik sejarah tu.. kembali kpd family angkat msing2.. tpi ape kan daya mahal sgt hrga utk pgram.. so, ditukarkan ke sabak bernam.. dapat ag fmly baru!! weee~ sonok habaq mai kat hampa.. aQ nie x penah nk mencari remis ley cari remis. tgk kelip2 lah.. pling best hobi aQ.. memancing!. dpt ikan keli woo... tpi terlepas.. (-_-" . aktiviti msyarakat x dilupakan jgak.. ktrg g melawat rumah anak2 yatim.. tolong n bimbing diorg.. tapi kegembiraan itu hanya sekejappp.....

pelbagai kisah suka dan duka yg aQ tempuhi.. ye.. kali nie ada kisah duka.. duka sgt.. rsa mcm hati nie dihiris2.. kadang2 smpai aQ dah tak boleh berpikir secara waras.. rindunya aQ pada arwah angah.. hanya tuhan saja yg tahu. ahad nie genap 2 mnggu.. aQ rasa hilang sgt2.. satu perasaan yg aQ x penah alami sebelum nie. aQ tak sangka pgram anak angkat yg kedua nie mnjadi pgram/percutian terakhir bg kami adek bradek bersama angah.. pgram terakhir utk aQ melihat gelagat angah.. tpi ape yg boleh buat itu dah suratan takdir.. hnya satu yg aQ pinta, moga doaku senantiasa dgn dirimu angah.. insyaallah klu ade peluang kite akan bertemu jugak di "sana" kelak.. angah, kau doakan ktrg smua ye.. aQ dah mula fobia dan berhati2.. seblum angah xcndt snuk(izzudin) xcndt.. dan semalam syahrul plak xcdnt.. Ya Allah.. ape yg dah berlaku nie.. aQ rasa mcm tak tenteram sgt.. bnyak iktibar yg aQ dpt dri insiden2 nie smua.. mungkin Allah mula memberi pintu penunjuk buat aQ.. aQ dah xley lalai..
Al-Fatihah buat angah..
segalanya hanya tinggal kenangan.. masa da x boley patah balik.. aQ redha..


*gamba pertama dan terakhir kami 10 beradek.. sila abaikan yg international student n org kampung.. :p

(walaupun selepas nie kurang seorang.. tpi semngat angah tetap ade dgn kami semua.. love u angah.. )
psst: kuarga kami dah bertambah dgn kehadiran ayong n abg chik.. :)

1 comment:

Miz KayNen said...

Yeayyyy,Merdekaaa!!!Pasni cek bleh zzz lewat..hehehhe ;)