Saturday, January 14, 2012

Sem 6

Assalamualaikum..

seperti yang digembar gemburkan dalam fb aQ untuk 2,3 hari nie akhirnya aQ dah pun kembali bermastautin di bumi British... secara jujurnya hati aQ masih belum bersedia untuk kembali ke bumi british. al maklumlah hampir 2 bulan aQ bersenang lenang bersuka ria di rumah dengan family aQ tanpa termimpi2 asignment, kuiz and test.. utara - selatan gembira berjalan.. cuti2 malaysia "truly asia" katakan.. kuikuikui..



So tepat jam 10.48 pagi sampai lah aQ di bumi british.. masuk sem nie genap dah 3 tahun aQ menyambung pelajaran di sini.. InsyaAllah ada rezeki tahun nie tahun last aQ bergelar mahasiswa Universiti Kuala Lumpur British Malaysian Institute.. sem nie aQ dah masuk sem 6. bererti lagi 2 sem untuk aQ tamatkan sesi pembelajaran aQ dalam "degree in medical electronics".. doakan aQ berjaya dengan cemerlang yar..

sem nie mungkin aQ agak sibuk sebab dah start sketch final year project aQ. so akan ada masa aQ agak2 pening. sebab nak kene design prototype yang banyak main dengan programming and coding.. benda yang aQ lemah.. dugaan belajar kan.. :)

untuk hujung tahun lepas dan awal tahun nie heboh dengan kerajaan bagi baucar buku 1 malaysia RM200 kepada seluruh pelajar IPTA dan IPTS masa perbentangan belajawan hari tu. jadi hari nie dapatlah aQ merasa untuk soping buku dengan baucar tersebut.. yelah buku engineering bukannya tak tahu bepe rege.. puluh2 smpai beratus2.. bakal digunakan sebaik mungkin.. acecece.. silap2 aQ g beli novel.. kuikuikui.. (buku jugak kan? ok lorh sekurang2nya ley gak baca time nak release tension buat fyp kan..kan.. :p ) nanti aQ update kan ye buku ape yang aQ beli dengan baucar kerajaan bagi tu.. tunggu tau :D

tadaaa...

RM 200 semuanya.. :D



psst:: nota nakal:- agak-agakkan orang yang suka memaki hamun, mengumpat kerajaan diorg amik ak baucer nie? diorang kan anti-kerajaan kan.. oooppss... *sape terasa amik lah ye.. nie soalan open je.. :p*

2 comments:

Cik Canon said...

kalau pasal duit free,org2 anti kerajaan takkan tolak :)

Anonymous said...

dah nama pun untuk rkyat.semua rakyat patut dapat la tak kira pro atau anti. kerajaan dilantik untuk bekerja kepada rakyat. lahirnya sebuah kerajaan kerana adanya rakyat.bukan adanya rakyat kerana wujudnya kerajaan. so, adelah bodoh kalau tak ambil baucer yang diberikan.