Saturday, January 15, 2011

cerita cinta

salam..

korang ngah wat ape tu? aQ sekarang da ade kt ipoh.. home sweet home.. hbis je kelas tdi trus aQ pecut balik.. and tepat 3.42 ptg aQ smpai di ipoh terchenta nie..

hurmm.. yg tu hanya cerita sampingan.. sekarang berbalik kepada tajuk utama.. tadikan pagi aQ ade kelas kul 8-10 pgi mudian 10-12 tgh hri.. 2 kelas je rinie.. tpi nk jadi cerita macam biasalah kalau 1st week kelas nie banyak kelas2 lecturer juz explain pasal SOW (scheme of work) bg tau bpe percent asgmnet.. bpe tajuk nk kene belajar.. tdi aQ kelas tutor.. itu pun dlm 20 mnit jer.. mdian bersurai..

nak dijadikan cite, ktrg ramai2 trun g mkn n breakfast.. aQ makan siap2 sebab aQ cadang hbis je kelas trus aQ nk chau chin chau.. mdian ada msa ag sejam lebey untuk nunggu kelas kedua.. so aQ decide nk g setelkan hal2 pembelian buku2 nie.. malas dah aQ nk pikir bnyak2.. beli buku x rugi pun. andaikata aQ dah x guna aQ ley jual buku tu kt junior aQ lepas nie.. memula aQ nek ke tingkat 5 utk beli buku mandarin. mdian ke tingkat 2 utk beli buku signal. mdian aQ patah balik ke tingkat 5 utk beli buku micro-p sbb tdi aQ xthu yg sir kamal tu dok tingkat 5 (-_-lepas je beli buku aQ pun trun balik nak balik hostel.. dlm aQ nk trun balik tu time tingkat 3, ting!! munyik loceng n pintu lif terbukak.. jeng..jeng.. hamek kau aQ nmpak sebuah wajah n susuk tubuh yg aQ sgt2 kenal.. aQ kenal sgt2 org tu. trus aQ terdiam tnpa seribu bhasa.. org tu pun nengok aQ ngn muka tekejut? aQ?? lagilah terkejut..

korang tahu x sape org tu?? org tu org yg pernah aQ monyet2 ngan dye satu ketika dlu.. time tu aQ kurang pandai.. x memahami.. aQ men layan jer. lgpun aQ xthu ape itu "cinta" aQ anggap dye mcm teman tapi mesra.. dye senior aQ.. tua setahun dari aQ... dye form 5, aQ form 4. time tu aQ bru ag msuk sekolah teknik.. xkenal sesapa kecuali beberapa org yg dulunya satu sekolah bahiyah dgn aQ dlu.. so dye nie lah yg bnyak bg tnjuk ajar mdian tolong aQ dlm satu 2 perkara.. 1st aQ cma anggap dye mcm abg jer.. sbb dye caring. aQ bnyak kali test dye.. aQ mkn sepah2, gelojoh, berlahak kuat, bg tumpah air tpi dye relax jer.. siap gelak.. siap ley tahu ape fav aQ,siap g amik tisu lapkn air yg tumpah tu.. aQ selalu buat mcm nie nk test org lelaki. nk tgk ape reaction diorg.. yelah, nama pun lelaki kan.. tpi dye PASS ouhh!! tpi lama2 aQ pun cair lah dri sifat kental n brutal aQ. tpi ktrg msing2 wat kering n continue mcm bese smpai tak tahu bila startnya ktrg rapat.. hari2 msg hari2 kol.. family aQ tahu.. sbb aQ cerita semua.. xde skit pun yg aQ sembunyi..


tup2 dah hjung thun.. so dye pun da hbis SPM.. ktrg stil ag continue msg.. tpi aQ dah rsa lain.. dye da x mcm dlu.. tpi dye x ckap.. well girls kn selalu ade instinct yg tepat.. lgpun kawan2 aQ ade ckp diorg jmpa si dia nie ngn org lain.. aQ wat kering je.. kunun percayalah ngn kepercayaan si dia. aQ ingat ag time tu 16 februari 2007 bersmaan hri jumaat aQ kuar ngan family aQ utk beli brg keperluan mcm biasa.. tahu2 aQ nmpak dye ngan seorg "teman" dekat food court city plaza, alor setar kedah.. time tu aQ nk masuk popular nk beli file.. senyap je aQ time tu. terkedu! dye nmpak aQ trus bangun den ucap maaf.. trus aQ blah dri situ. wat ape ag aQ nk tunggu kan. start drpd tu aQ tukar num n ktrg lost contact smpai skrg. dan hari nie, aQ jumpa kembali dirinya.. 09.13 pagi.. 14 januari 2011.. 4 tahun tu beb!! dekat BMI plak tuhh.. huhuhuhu.. aQ sempat usha id dye.. id freshie.. dye BET electrical.. hurmmm.. keciknya dunia.. tahu2 berjumpa jgak kt sini..

psst:: tdi jam 10.45 mlm si dia msg aQ. katanya dye main tanya org je pasal aQ.. n ade sorg tu kenal aQ dan bg num aQ kt dye.. (sapelah yg gatal bg tuh?? kan aQ dah x tentu arah nie!! ) dan si dia sempat tnya kabar aQ.. smpai skrg aQ blum reply.. sbb aQ keliru.. huhuhuuh..

persoalan:
aQ nk treat dye mcm mna ek? as a friend, as a brother or wat mek dono jer?? aQ rsa aQ nk tgk dlu mcm mna "pe-el" dye.. bru aQ decide.. huhuhuhuh..



1 comment:

Miz KayNen said...

Cek,cam menarik je citer ni.Ym acu la,bleh kita bual panjang..hehehe