Tuesday, January 18, 2011

Gelagat Freshie

salam..

morning.. morning!! dah pkul 11.34pg bru aQ nk ucap morning.. hehehehe... aQ bru hbis kelas pkul 9.30 pgi tdi.. kelas signal.. huhuhu.. sejuk beb!! awal2 pgi kt TTL.. bayangkanlah aQ yang "gembira" nie ley sejuk sampai ke tulang inikan yg "cekeding2" oopss sorry.. :) atceli aQ terlupa bwak jaket.. kelam kabut.. pkul 7.30 bru nk g mandi.. so padan muka aQ la kan.. hahahha...

k2.. sebenarnya kan tadi after kelas, aQ, syud, aima n hellwa ktrg g breakfast dkat cafe bwah.. mkn roti canai.. nyum..nyum.. den aQ terpandang sorang adik perempuan nie. trus aQ tringat kisah las yer..

adik nie bru masuk sem lepas. sem2/2010.. dye dak last batch kolej mara kulim.. citenye mcm nie, aQ tahun lepas kan 2 sem berturut2 aQ sibuk dengan pgram CGC, jadi pejabat admin tu dah jadi tempat kedua aQ ulang alik.. asal hbis kelas atau b4 kelas aQ mesty singgah untuk buat ape yang patut.. jadi kira agak berlagak lah skit bila org admin nmpak je muka aQ trus bukakan pintu.. xyah nk tekan2 loceng ag.. ( sila rasa tapak kasut ekau tebal ke nipis utk dibaling tepat ke arah aQ.. kuikuikuikui..) jadi adik nie nak setelkan hal mara dgn puan jamaliah kut time tu.. so aQ time tu kehulur kehilir lah bwak fail.. kunun mcm dokumen pentinglah.. :p aQ perasan adik tu duk tengok aQ.. mdian dye senyum.. esoknya lepas hbis kelas aQ singgah kejap dkt miss fazlin hantar contoh fliers. elok2 je aQ kuar dri pintu admin tu ade adik tu.. tahu ak adik tu ckap ape? "assalamualaikum madam.. " yang aQ nie saja wat nakal (kejam gler tyme tu)... aQ angguk siap jwab " waalaikumussalam.. dah hbis kelas ke?" smbil wat muka kering xtahu ape2.. hahahahha... nak tunjuk kunun aQ nie ramahlah.. x pasal2 adik tu kene goreng ngan aQ.. hahahaha.. sebabnya dye nmpak id aQ mcm id staff.. kan aQ pkai id holder yg mcm staff punya.. yg ade lambang UNIKL BMI tuu.. time tu certain2 org je yg dpt.. tpi skrg dah berlambak.. xley da nk berlagak.. (-_-"

den nak jadi kebetulan, aQ jadi fesi teman miss fazlin ke kem sg congkak utk modul ko-Q kerjaya.. dkt situ jgak dye panggil aQ madam.. trus miss buat muka pelik sbb tekejut.. hahahahahha..gelak2 jer miss bila dpt tahu cite tuu.... den kitrg pun sembang2 aleh2 aQ dpt thu dye junior aQ.. dye batch yg ke 6.. so skrg bila jumpa dye aQ msty nk tergelak kisah tu.. adik tu pun malu2.. siap ckp " alaa kak ruby jgn la ingt ag.." hahahaha.. kejam btul aQ nie.. salah dye jugak.. celah mna plak BMI nie nak amik aQ jadi madam.. dah le aQ belum kawen ag.. len kali siasatlah btul2.. :p nmpak sgt aQ nie muka matured kan.. sobs..sobs.. xmau2.. aQ nk muka babyface..



kali nie freshie sgt semangatlah diorg.. pukul 7.45 pagi dah riuh2 g kelas.. even yg lelaki pun.. cuak je aQ nk bersiap tyme tu tgk rmai org dah g kelas.. kelas start awal ke? ke kene kuar dari bilik awal? tpi aQ rsa kejap je tu seminggu dua je.. (hahahahah... pemikiran jahat!) kire diorg lagi oklah.. time aQ jdi freshie dlu 7.55 pg bru kuar dri bilik.. sebab ape sbb kitrg dah biasa dgn BMI.. b4 continue stdy degree kt sini, time foundation ktrg ade 3 sem.. 2 sem di kolej mara kulim satu sem di campus yg kite nk continue.. so 10 mnggu dah duduk BMI b4 3 mnggu nk daftar as a degree student.. so xdelah skema sgt kan. kalau tak msty pkul 7.30 dah kuar blik.. mcm aQ zaman kmk dlu.. 6.55pgi dah kuar bilik tau.. sebabnya dpt maklumat yg pkul 7 asrma kene tutup.. aleh2 xpun.. berthan semnggu jer.. lepas tu 7.59pg bru kuar blik.. hahahahhaa.. (jahat2..)

p/s: rindu zaman KMK.. rindu dorm waras yg penghuninya sngat waras.. rindukan cube aQ.. waras 13..

1 comment:

miss sHa said...

acececee...biase la tu,memula,baru2 mmg camtu kan..lame2 lebih junior dr senior..kan..kan..