Thursday, January 13, 2011

MakeUp!!!

salam..

hi guys, tetiba malam nie aQ xley tido.. atceli malam nie dah masuk malam ke 5 aQ xley tido dgn nyeyaknya.. sebab ape? sebab aQ xde rumate!! untuk pengetahuan korang aQ nie amat penakut bila sorg2.. esp time malam.. lagilahh.. 5 malam ouh aQ bukak semua lampu.. tido dalam cerah.. kalau korg nk tau sbnarnya bahaya tido bwah lampu nie.. boleh menyebabkan kanser kulit.. nasib baik aQ duk katil bawah jdi x terkena sangat lah pancaran lampu tuu..

weee~ back kepada topic asal.. makeup?? makeup nie mmg xdpt dipisah dengan org pmpuan.. rata2 pompuan msty tahu punya pasal makeup2 nie.. aQ pun tahu jugaklah basic2 dye.. ape itu maskara, eyeliner, concealer ape semua tuu.. semua benda2 tu aQ ada.. setiap kali suping ngn kawan2 aQ mesty terpancing tuk beli sama.. rsa syok je bila dapat beli.. sbb benda2 nie semua nmpak mcm cuteeeee... mudian mulalah ade keazaman nk belajar makeup2 nie..

tapi...

kalau korang nk tahu aQ ada msalah.. sbnrnya muka aQ nie alergik dgn makeup.. kalau pkai je makeup aQ muka aQ msty akan rasa pedih n merah dgn secara tiba2nya.. aQ pernah memberanikan diri utk makeup.. malam tu achik nina jdi jurumekap kitorang.. mak aihh!!!! pedihnyaaaaaaaaaa... merah muka aQ.. tapi aQ tahan kununnya nk bg muka aQ sebati n ley terima makeup.. tapi akhirnya aQ surrender sbb terlampau pedih.. banyak kali lah aQ cuba pakai dengan pelbagai jenama makeup yg lain(kut2 lah ade makeup yg aQ tak elergik) tpi semuanya hanya bertahan dlm 5 minit.. mdian aQ terpaksa buang balik makeup2 tuu... akhirnya semua brg2 makeup aQ, aQ akan hadiahkan kepada sesiapa yg nak.. bayangkanlah, aQ ada 1 compact powder/ 3 two way cake.. semuanya stil nampak baru.. xde nk lobang2 mcm org selalu guna.. cian kan aQ.. kadang2 dalam hati kecik nie teringin sgt nk bergaya mcm diorg.. makeup2 bila ade dinner. nmpak fresh bila g kelas.. tpi aQ x daya.. aQ hnya mampu untuk sapu lip balm je kt bibir aQ.. macam manalah nanti aQ nk kawen.. mesty kene makeup kan.. sekarang nie utk jaga muka aQ, aQ hnya pkai pencucui muka ini jer..


pape pun dlm hati nie aQ stil bersyukur dgn apa yg diberi oleh-Nya.. ada org yang lagi kurang bertuah. tpi diorg hepy jer.. so jgn komplen2 wokey!!! NATURAL BEAUTY lagi kelas wokeyy!!! hahahahha.. kan aQ dah melalut. 5 malam tido xnyenyak.. dah gelong.. dah2.. aQ nk cuba tido.. nyte!!!!


hebatkan kuasa makeup..


2 comments:

Miz KayNen said...

Ada lagi brg mekap extra?pass kat acu lah.hehhehe..
Utk maklumat cek,..brg mekap atau skin care product ni tak bermaksud yg mahal smua bagus dan yg murah semua tak bagus.Tapi semuanya bergantung pada kulit.

Tapi acu rasa,satu hari nnt cek dpt jgak dgn mekap yg sesuai.Mungkin juga faktor usia,kulit cek belum bleh terima.Tgk la mana tahu 1,2thn lagi ke...hehehhe :)

miss eyntan said...

acu: ade 2 silky girl foundation dgn 1 ag two way cake. nnti cek bg ye.. skali lip gloss cek ade.. hehehehhehe.. :)


Insyaallah.. itu lah dok mencari2 jga.. moga2 nnti ade yg sesuai ngn cek..